--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 6 d’agost del 2015

Difondre els valors


L'altre dia vaig tenir la sort d'estar convidat per tercer any consecutiu a fer una xerrada dirigida als joves que fan el camp de treball al Parc Natural del Cap de Creus. És una xerrada "improvisada", a pèl, sense el suport d'un arxiu ppt o prezi.
Aquell dia, ells fan la visita al pla de Tudela i, al final de la seva visita els hi arribo pel mar amb el caiac. Triem una cala màgica per fer el desembarcament, Culleró. Allí asseguts a terra i amb les darreres llums del dia parlem dels valors d'aquest entorn i les seves problemàtiques.  
Sempre he estat obsessionat en transmetre tot allò que he après, que he anat descobrint amb l'estudi de la documentació i amb el treball de camp. De poc servirà si queda per mi, trobo bàsic fer-ho córrer. Malauradament ho faig per la via oral, la més antiga que hi ha però, també la menys eficient, l'escrita no se'm dona bé :-(

Al final de la xerrada, quan torno cap a casa i vaig palejant per aquestes aigües plenes de silenci, m'envaeix una sensació de satisfacció que no té preu, és la millor paga.  Em sento l'home amb més sort i més feliç del món  ;-) 

2 comentaris:

  1. Cal més gent com tu per construir aquest nou païs catacrack ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marc. Segur que tots hi podem aportar molt de la nostra part, tan sols cal creure-hi i fer-ho :-)

      Elimina