--------------------------------------------------------------------------------

dissabte, 26 d’octubre del 2013

Monstres a la Mediterrània.




El 70% de la superfície terrestre és aigua i una bona  part encara és un espai desconegut. D’aquesta superfície, el 95% correspon a aigües profundes, això vol dir a fondàries superiors als 200 metres, allà baix hi viuen tota una munió d’organismes que són força desconeguts per  nosaltres i segur que n’hi ha que encara no han estat descoberts.
La Mediterrània, tot i ser , en termes geològics,  un mar relativament jove, també té algunes espècies de peixos de grans fondàries. Aquests han introduït en la seva morfologia tot un seguit de modificacions per adaptar-se a aquestes fondàries. Les espècies més conegudes són els peixos llanterna, o els dragó, entre ells en destaca una espècie que pot superar els dos metres de longitud, es tracta d’Alepisaurus ferox.

Quan naveguem amb caiac ho fem per aigües poc fondes,  però no ens hem de inquietar perquè allà sota hi hagi aquestes  meravelles de la natura, ans el contrari, potser si algun  arriba a la superfície podem tenir la sort de poder-lo observar. 

3 comentaris:

  1. Home Eduard! Jo et dic una cosa. Si algun dia vaig en caiac i hi ha un grup de peixos com el de la tercera foto menjant a superfície...... Mai m'haureu vist remar tan ràpid!!! Jajajaja

    ResponElimina
  2. Interessant, l'any 2012 un submarí científic tripulat de la xina, va baixar per primer cop fins a 6000 metres a la fosa de les marianes, que te una fondària de més de ~11500, i calculen que baixant a 6000 metres encara quedaria un 25% del mar sense investigar, es a dir, que hi ha molt mar, i molt fons !

    ResponElimina