--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Mascarells i plàstics.


Han estat moltes les entrades en que hem parlat de la problemàtica dels plàstics i la vida al mar, avui i per continuar sent una gota malaia sobre aquest tema, ja que és una problemàtica que em tortura i indigna profundament, us adjunto un petit comentari d’una noticia publicada recentment.

Sabíem que les aus marines ingereixen plàstic a la deriva i que aquest comportament els hi pot ocasionar greus problemes de salut i fins i tot la mort. El que no sabíem era quina incidència podia tenir el fet de que aquests plàstics se’ls hi quedessin enganxats al bec. En un estudi fet recentment amb els mascarells, s’ha vist que una gran proporció d’aquests exemplars que hivernen per les costes peninsulars, nord-oest d’Àfrica i mediterrània occidental, acaben guarnits amb plàstics als becs. Es tracta d’un estudi finançat per l’UE en el context del Life-Indemares. La xifra més escandalosa se l’emporten els mascarells que pesquen a les costes de Mauritània, els quals, arriben al 20% els que tenen plàstics enganxats al bec, escandalós! 
Aprofitant aquesta entrada us he de comentar que en la nevegació que vam fer per Galícia, un dels fets que més ens va sorprendre, va ser els pocs plàstics que veiem flotant en el mar, la qual cosa ens fa pensar que la Mediterrània està molt cardada, res de nou...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada