--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 12 de febrer del 2013

Impactarà?



Aquesta entrada no té res a veure ni amb el caiac, ni amb el Cap de Creus directament, però com que alguns dels que disfrutem del mar també ens agrada mirar el cel de dia i de nit, aqui la teniu.:
Aquest divendres 15 de febrer a les 20:27 un asteroide de 40-80 metres de diàmetre passarà a tocar la terra, de fet passarà a una distància  equivalent a dues vegades el diàmetre del planeta  (27.000 quilòmetres), els satèl·lits geostacionaris estan més lluny! Li han posat el nom de 2012DA14..., que poc romàntics que són aquests astrònoms! Ha estat el Dr. Jaume Nomen, astrònom tortosí  que treballa al Observatori Astronòmic de Mallorca qui el va descobrir l'any passat, són tants els que descobreixen constantment que han optat per la denominació numèrica. 
En el cas improbable (99,96% de que no impacti) de que hi hagués impacte, si la seva  composició és metàl·lica, pot produir un crater com el d’Arizona (crater Barringuer). Si la composició és rocosa s’assemblaria al impacte que hi va haver a Siberia el 1908 (Tunguska). Els científics creuen que el seu impacta pot succeir però encara falta molt....
La previsió per aquella hora del divendres és de cel obert. Si es fa visible, haurem d’estar a punt per fotografiar-lo, encara recordo el pas del famós “iakutaque” al 1996 i l’any següent del “Hale-Bopp”  amb la doble cua que ens va il·luminar el cel i va ser visible des de tot el món.  
Aquest divendres penso estar amb la càmera oberta per si es veu alguna cosa (ja m’han dit que serà molt difícil veure’l), però si resulta que es transforma amb un bell espectacle?  D’entrada posaré la càmera amb el diafragma ben obert i una sensibilitat ben alta....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada