--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 18 d’octubre del 2012

Menys rorquals.



Resulta que fins ara es pensava que la població de rorquals mediterranis era de 3.500 exemplars aproximadament, però resulta que estaven mal comptats. Ara sabem que hi ha una part d’aquestes balenes, les segones més grans del món, que estaven mal censades. Ens referim a les que es mouen per la zona de l’estret de Gibraltar i el mar d’Alborà. Part d’aquesta població pertany a  l’Atlàntic, però que es solapen amb les mediterrànies a l’ entrar per l’estret .
Aquesta sobrevaloració s’ha descobert desprès de l’estudi detallat de més de 30.000 hores de gravacions dels sons emesos per aquests rorquals. S’ha pogut diferenciar els exemplars provinents de l’Atlàntic dels que són autòctons.
Esperem que aviat puguin enviar aquests reconeguts científics que estudiïn els sons emesos pels humans i, es pugui corroborar l’existència d’una població de catalanoparlants a la zona oriental de la península ibèrica, el Rosselló i algunes illes de la Mediterrània, la qual es diferencia de la resta de llengües existents.   

1 comentari: