--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 5 d’agost del 2012

Una xerrada molt especial.



Aquest dimecres primer d’agost he tingut el plaer d’estrenar el mes fent una sortida amb caiac molt especial. Amb el dinar baixant-me per la gargamella i, esperitat per una especial motivació,  he anat a Portlligat per sortir direcció cap a cala Culleró, la navegació ha estat directa, sense badar.

Allí m’esperaven 24 adolescents que aquests dies es troben fent un camp de treball de l’IAEDEN (Institució Alt Empordanesa per la Defensa i l’Estudi de la Natura), entre les moltes tasques que se’ls ha encomanat, una ha estat la neteja de l’Illa de Portlligat del tristament famós “carpobrotus” o ungla de gat.
Avui a la tarda feien una mica de descoberta de l’entorn del Cap de Creus i, què millor que fer una visita al Pla de Tudela, fins allí s’hi han dirigit acompanyats d’uns experimentats monitors i, en aquest espai tan especial he tingut l’honor i el plaer de fer-los-hi una xerradeta per intentar explicar els valors més significatius del Cap de Creus. No sé si ho he assolit el poder connectar amb aquests joves de 14 a 16 anys, però espero que alguna cosa de les que hem parlat els hi hagi quedat.  

Quan em van proposar de fer la xerrada no vaig dubtar ni un moment que la millor manera d’anar-hi era amb caiac i, així, de retruc, també ensenyar-los-hi aquest mitjà tan simple de descobrir el medi marí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada