--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 5 de juliol del 2012

Els falciots


Sabies que al Cap de Creus hi podem veure tres espècies de falciots? ja sé que alguns de vosaltres m’acolloneu i, sempre dieu que els ocells n’hi ha de dues menes, els petits i els grans i, que es fa molt difícil diferenciar-los, però estic segur que cada cop us hi fixeu més i que de mica en mica comenceu a veure algunes altres diferències...
Les dues espècies més comunes i abundants són els falciot negre i el pàl·lid. Es tracta de dues espècies migrants i nidificants, tant ho fan als penya-segats com als pobles. Com el seu propi nom indica, el pàl·lid és de coloració més clara i té una taca blanca més grossa a la gola que el negre, però la idea de l’entrada d’avui ve, perquè l’altre dia  quan palejava per sota dels penya-segats que hi ha entre la punta de sa Figuera i Jòncols vaig veure els vols cridaners del tercer falciot en qüestió, es tracta del ballester, és imponent, força més gran que el altres, vola arran dels penya-segats i fa el crit característic dels falciots. El podreu diferenciar per la silueta típica dels falciots, però molt més gran i perquè té la panxa blanca. Encara que de forma escassa i molt localitzada, a Norfeu hi té una colònia de cria.

3 comentaris:

  1. Qui és l'animal que classifica els ocells en "petis" i "Grans"??! quina cosa més absurda!! tothom sap que els ocells es classifiquen en "comestibles" i "No comestibles"!!

    De què et serveix saber si és gran o no? Són folls, aquests Empordanesos...

    ResponElimina
  2. Bona aquesta. Realment a la que et poses ha estudiar-los és per quedar-se enganxat

    ResponElimina
  3. Martí de vegades tens cada sortida que sembles un autèntic pixapins, coll d'urbanites !!

    L'altre dia pasant per sota de punta milà, sorolls extranys als penyassegats, miro i res, i vinga sentir sorollets, com de ferro contra rocs, i al final si, no eren ocells, eren uns sonats fent alpinisme a 90 metres en vertical sobre el mar... et cau un ocell d'aquests a sobre i quin ensurt !!

    ResponElimina