--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 17 de juny del 2012

Fent planter.







Aquest cap de setmana hem estat d’actes socials i familiars però no per això hem deixat de fer el que més ens agrada, la pràctica del caiac. No s’ha pogut fer una sortida llarga però sí que hem treballat  fent “planter”.
Els avis que tenen horts han de guardar una part d’aquest, el millor racó en condicions ambientals, per plantar-hi les llavors que després trasplantaran perquè creixin  i  donin els seus fruits com els enciams, tomates i altres productes que són únics i els millors del món! . Doncs bé, en les associacions esportives també és convenient cuidar molt bé el planter i això, no sempre se sap fer. Sovint l’empenta dels membres associats pot generar un rebuig pels que volen iniciar-se, creant així uns mena de murs o barreres invisibles però d’efectes negatius.
Aquest cap de setmana hem navegat amb nens, joves i companys que començaven a fer les primeres palejades. Dedicar-hi algunes de les nostres sortides a promocionar i facilitar la pràctica del caiac, és fonamental per la pervivència del nostre grup. Deixar de ser per unes hores els herois que lluiten amb els mars enfurismats pel garbí o la tramuntana i, cercar els recers per fer agradable i segura la sortida, és sembrar les llavors que aficionaran als neòfits en aquesta pràctica que és el transport marí més ben integrat i de baix impacte ambiental.
Dissabte vàrem sortir de Portlligat desprès d’ajudar en la prova de natació de la triatló de Cadaquès, ens varen acompanyar tres infants, dos joves i uns amics que feien les seves primeres palejades, amb un mar que començava a moure’s pel garbí. Vam buscar el recer de Guillola i els més forts van anar fins cala Bona, d’altres, fins i tot vàrem inspeccionar l’arrabassada de carpobrotus de l’illa de Portlligat. Tot això en un matí trepidant que començà amb sol, desprès boira i que va finalitzar amb una entrada de vent que va cobrir de blancalls tot el litoral sud del Cap de Creus.  Una magnífica inversió del nostre temps.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada