--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 18 d’abril del 2012

Recordatori



Avui fa sis anys del darrer naufragi amb víctimes al Cap de Creus, es tractava d’un catamarà anomenat “Accroch coeur” que tornava de fer l’anomenada “Ruta de la Sal” i, a l’arribar a casa nostra es va veure sorprès per un temporal de tramuntana que el va fer bolcar, 4 dels sis tripulants hi varen deixar la vida.
És bo recordar que la nostra costa, a part de ser extremadament bella, també és extremadament perillosa. Segons diuen, és un dels llocs del món on hi bufen vents més forts. És el punt més esventat de la Mediterrània i que ha segat moltes vides, tan sols cal mirar la història i veurem que al fons de les cales del Cap de Creus està ple de vaixells, grecs, romans, i de totes les èpoques. Aquest hivern a cala Fornells hi ha aparegut un veler “abandonat”, a s’Encalladora al mes de febrer hi va haver durant uns dies una embarcació sobre l’illa, el dia que vàrem anar a fer-li la foto, el mar se l’havia engolit.
Cal no perdre-li mai el respecte, per molta seguretat que adquirim amb els nostres caiacs, ella és més forta que nosaltres.

1 comentari:

  1. En Martí de les canyes.18 d’abril del 2012, a les 23:20

    Aquest catamarà el vam veure nosaltres en directe i l'endemà vam saber que havia naufragat aquell vespre mateix!!

    Estàvem pescant per les roques del Cap de Creus i feia força mal temps. No hi entenem ni un borrall de navegació a vela, però ens va fer l'efecte que aquell catamarà feia unes maniobres anòmales i estranyes prop de la costa, maldant per allunyar-se dels rocs. Amb feina ho van aconseguir i va anar tirant fins a perdre's de vista rere la punta que teníem davant mateix. L'endemà vam saber per les notícies que aquella mateixa nit havia naufragat. Osti, que fort! Feien proves de maniobres amb vent i els va sortir malament?? no crec que fessin proves ran dels rocs amb aquella mala mar, no?? tenien problemes ja feia estona i la que vam veure nosaltres ho van poder salvar?? jo què sé!

    ResponElimina