--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 9 d’abril del 2012

Entre remena-rocs, cames-llargues i, baldrigues











Aquest divendres l’hem santificat fent una passejada pel CdC..., per variar. La veritat és que no me’n cansaré mai de navegar per aquestes aigües i menys en primavera, no hi ha dia que el litoral no ens regali alguna sorpresa, l’únic que hem d’aprendre, i jo soc un aprenen, és a saber mirar per veure-hi, i això necessita molt d’entrenament i, molta tècnica ;-)
Ha estat una sortida plàcida a l’espera de l’arribada dels vents i la mar brava. He esperat que comencés a clarejar a l’illa de Portlligat, al pas de Malrasa, L’eixida ha estat deslluïda pels núvols baixos, però un cop el sol ha escalfat una mica, el cel s’ha quedat ras. Avui ens hem dedicat, junt amb en Pi, a fer la ruta de les illles, hem anat recorrent una per una les illes i illots, Portlligat, S’Encalladora, Massa d’Oros, Messina, S’Aranella, i d’altres que no en sé el nom. També hem gaudit veient el pas dels ocells migrants, hem pogut sorprendre fins i tot, alguns cames llargues i remenarocs. Quan ens trobàvem fent la travessa entre Massa d’Or i Messina hem decidit que aquesta és la “ruta de les baldrigues”, ja que aquesta espècie sempre la trobem molt abundant en aquesta zona més oberta. Ah! que m’en descuidava, davant de Caials ens hem trobat al grup de pagaies que fan la travessa Bcn- Llançà. Anaven amb pressa per travessar la Punta del Cap de Creus i que no els agafes el garbí. Quina llàstima de no poder parlar amb ells, no hem pogut saber com els hi ha anat aquesta celebració, esperem que molt bé. Avui ja era el sisè dia de navegació i això ha de ser esgotador.

1 comentari:

  1. Segons sembla el remena-rocs que hem vist és el primer de la temporada! Els companys ornitòlegs de www.frontera.cat ens ho han confirmat. Cada primavera hi ha una mena de competència sana, per veure el 1r exemplar de cada espècie migrant que pasa per la comarca i, del remena-rocs hem estat nosaltres!!!! Oe, oe, oe, oe, oeeee!

    ResponElimina