--------------------------------------------------------------------------------

divendres, 2 de març del 2012

Vaixell fantasma.


Des de fa unes setmanes ha aparegut a les drassanes de Roses un vaixell que l’han embolicat de plàstic blanc i ara sembla un fantasma. Per les tavernes del poble ja comencen a córrer les primeres històries, n'hi ha que diuen que és un iot d’un magnat àrab, d’altres que és un vaixell de prospeccions petrolieres, etc. etc.
Si algun dels nostres lectors té coneixement i ens pot il•lustrar i així desvetllar l’incògnita li estarem agraïts. Per si de cas, nosaltres activarem la nostra xarxa de col•laboradors per saber-ne més.

3 comentaris:

  1. Hola,

    No se'l tipus de vaixell que és, però normalment, un dels majors problemes que poden sorgir en els vaixells de fibra de vidre (PRFV), que són gairebé tots els velers i motores actuals, el la Hidròlisi (encara que normalment li diuen "osmosis").

    Davant aquest problema o malaltia de la fibra de vidre, cal eliminar les capes velles i donar capes noves de fibra de vidre. I per realitzar aquest procés, el correcte és aïllar al vaixell de l'exterior, per mantenir-ho a una temperatura i grau d'humitat constant. Per això, normalment, en les drassanes, quan es realitza algun treball d'aquest tipus, el correcte és "enfundar" el vaixell amb plàstics, per aïllar-ho de l'exterior i poder realitzar el treball correctament.

    No se si serà est el cas, però és alguna cosa cada vegada més habitual.

    Ja ens informareu, si esbrineu alguna cosa nou.

    Salutacions,

    ResponElimina
  2. Gràcies per la teva informació!

    ResponElimina
  3. Hola,
    Aquest vaixell abans d'enfundar-lo va estar un dies a la vista i no era pas ni un veler ni un iot, més aviat semblava un vaixell gran de pesca o d'una altra activitat. Estava pintat de color gris no sé però si era de fibra de vidre o no. Ah! i està embolicat des del mes d'octubre.
    Mati

    ResponElimina