--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 12 de febrer del 2012

Lo riu és vida

















Aquest és un dels eslògans del grup de defensa del riu Ebre. Nosaltres aquest diumenge hem anat al riu Fluvià, un dels rius més ben conservats de Catalunya.
Cada hivern ens agrada anar-hi a fer una passejada, fer-ho en aquesta època és bo, perquè la fauna és fàcil d’observar (hi ha moltes aus i la vegetació està despullada de fulles) i més en dies de fred viu però, cal anar-hi amb molt petit comitè i, òbviament amb silenci, palejant amb suavitat, si ho fas així, el premi està assegurat.
Hem pogut gaudir de l’espectacle de veure l’àliga pescadora, una de les rapinyaires més rares del principat, també ens han sobrevolat centenars de corbs marins que han enfosquit el cel per moments. Hem tingut el privilegi de tenir a deu metres un grup de cinc flamencs o, veure al blauet pescar al costat nostre. Avui, en alguns trams, el riu estava cobert d’estols d’ànecs, bàsicament collverds i xarxets i, dins de l’aigua hem trobat la mola més gran de llisses que mai havíem vist, milers de peixos descansen en aquest recer de vida i pura tranquil•litat. Quin regal per un dia que la mar estava tancada per vent.

4 comentaris:

  1. Qué barbaridad de bonito! .... y un águila pescadora (que no es ná) no sabía que se podía ver tan al norte en invierno.

    ResponElimina
  2. Esta pandion suele estar cada invierno y la verdad que tiene la despensa llena!
    Eduard

    ResponElimina
  3. El mar no estava tancat pel vent... per segons qui...

    ResponElimina
  4. Quantes alegries m'ha donat i em dóna aquest riu!
    Els primers peixos els vaig pescar aquí, amb pocs anyets de vida.
    I què dir de l'illa de Caramany? Reserva natural integral amb més vida de la que pensem en el seu interior; conills, senglars, daines i un munt d'aus de tot tipus hi troben refugi.
    Amb el caiac, i amb paciència no és difícil veure la majoria d'aquests animalons.
    Unes fotos genials!

    ResponElimina