--------------------------------------------------------------------------------

divendres, 13 de gener del 2012

El bon rotllo de la turmalina

Dissabte quan tornava de viatge amb aquella companyia de baix cost que tots coneixem i que no mereix ser anomenada, em va sobtar sentir en una de les incomptables ofertes comercials que et fan, una, en que pretenen vendre uns rellotges que porten “turmalina” amb l’excusa de les propietats curatives que té aquest mineral.
Com sabeu la turmalina és un mineral força abundant al Cap de Creus. Podem trobar els seus cristalls incrustats en les pegmatites de la nostra zona de paleig.
Doncs resulta que té propietats piroelèctriques i piezoelèctriques, això vol dir que sorgeixen diferències de potencial tant per deformació com per escalfament. És a partir d’aquestes característiques que se li donen propietats “curatives” des de fa molt temps.
Per exemple la turmalina que podem trobar pel Cap de Creus, és la de color negre (n’hi ha d’altres colors i combinacions d'ells), diuen que desvia les energies negatives de l’entorn,i també dissipa i canalitza les energies negatives pròpies, per la qual cosa ens protegeix de la negativitat i de les nostres pors. Diuen que també protegeix contra les ones electromagnètiques! (ordinadors i telèfons)
A partir d’ara mateix, quan fem el descans de les nostres jornades de paleig, si veiem un cristall de turmalina, millor que hi posem durant una bona estona el dit i ens traurem de sobre el mal rotllo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada