--------------------------------------------------------------------------------

divendres, 25 de març del 2011

Pescar amb caiac de mar. Part IV

(Article publicat a Forum de pesca per en Martí Q)

Accessoris:
Per últim, mica en mica aniràs adaptant-te el caiac a les teves punyetetes i necessitats. A mi em molestava tenir el rem a l'aigua mentre pescava parat. Les ones et fan picar el rem rítmicament contra el casc i enmig d'aquella placidesa, anar sentint el tac-tac-tac del rem contra el casc, és certament una molèstia. Copiant la idea que ja duen alguns caiacs, vaig col•locar-m'hi aquesta peça amb la que pinço el rem sobre coberta amb la goma de la línia de vida. Oli en un llum!
La última adaptació que hi he fet és col·locar a proa, una peça treta d'una pota d'armari de cuina. Amb un rebló (=remache) l'he fixada a proa. És una peça que fa com una "U". És que la tercera canya per spinning la duc sobre coberta ajaguda i si bé el rodet el puc agafar amb les gomes que em queden a mà, la punta sempre ballava a dreta i esquerra de proa i amb alguna onada se n'anava la canya a can pistraus i l'havies de tornar a col·locar bé. Amb aquesta "U" fixo la punta de la canya i ja no se'm mou. Ja us en posaré alguna foto.
I res més, em penso que ja està. Pots pescar des de costa i passar de la pesca al llençat a la pesca amb artificials d'spinning. És un petit pas, un canvi d'etapa. Però si estàs pensant en incorporar un caiac entre el teu material de pesca i passes de la pesca de costa, a la pesca embarcat, tingues del cert que aquest és un enorme salt endavant que et posarà a l'abast nous àmbits i espècies, alhora que et donarà una nova perspectiva del paisatge. Ves amb compte, que això del caiac, enganxa! Informa't de les normatives de pesca i navegació a la teva zona. Prepara't per acostar-te a les moles de peix en silenci i sobretot, mira de trobar algun palista amb qui compartir objectius i interessos. Pescareu millor i més segurs.
Espero haver-te sigut de gran ajuda si tot just entres al món del caiac. Desitjar-te unes molt bones jornades de rem i millors captures! Molta sort i la il•lusió, que mai falti!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada