--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 24 de març del 2011

Pescar amb caiac de mar. Part III

(Article publicat a Forum de pesca per en Martí Q)
Com col•locar la sonda:
Això és una mica més complicat, però no impossible. Per Internet pots trobar múltiples tutories detallades sobre els diferents tipus de sonda i com instal•lar-la. Com que la coberta del meu caiac té un solc longitudinal a proa per evacuar l'aigua que hi puja, no oferia una bona base per a instal•lar-hi el suport de la pantalla. Amb retalls d'una carpeta rígida de plàstic vaig poder fer-me una base rígida i plana.
El transductor no el podràs col•locar sota el casc del caiac. Es faria malbé a l'entrar i sortir de l'aigua. Hi ha qui el munta sobre coberta amb una goma elàstica que fa la volta al caiac. Quan ja té el caiac flotant a l'aigua, fa girar la goma perquè el transductor quedi a sota. Hi ha també qui col•loca el transductor dins d'un recipient sense cul, enganxat dins del caiac amb silicona marina. El casc del caiac, fa de cul del recipient. Omple d'aigua el recipient i col•loca el transductor a dins. Funciona. Però a criteri meu no pot garantir que emeti en vertical, de manera que veus els peixos, però no saps ben-bé cap a on queden.
Jo he optat per col•locar el transductor dins d'un dels compartiments estancs que no faig servir habitualment, enganxant-lo directament al casc amb silicona marina. Per a una bona emissió i recepció de la senyal, és molt important que no quedi ni una bombolla d'aire a la silicona, entre el transductor i el casc del caiac. Si t'equivoques, no et preocupis. Un cop seca, la silicona es treu fantàsticament bé del plàstic i pots tornar a començar.
Compte perquè els caiacs oberts autobuidables, floten sempre perquè tenen una càmera d'aire entre les dues capes de plàstic. Suposo que si poseu el transductor a dins del caiac podria no funcionar-vos per culpa de la càmera d'aire. Ho haureu de preguntar a algú que tingui un caiac autobuidable. Potser per a aquests casos us funciona millor allò que deia del transductor enganxat a una goma que faci la volta al caiac i quan sigueu a mar, gireu la goma elàstica perquè quedi el transductor dins de l'aigua. O feu algun invent abatible per posar el transductor dins l'aigua un cop estigueu a mar i poder-lo retirar al desembarcar a la platja.
I per últim, veuràs que els fabricants recomanen no col•locar el transductor a proa, però tu, col•loca'l on et peti. Això ho diuen perquè a les embarcacions a motor, les turbulències interfereixen la lectura de la sonda durant la navegació. No obstant, és obvi que aquest problema et desapareix si remes amb caiac.
La bateria, la duc també dins d'un compartiment que no faig servir, dins d'un tupperware per evitar que es mulli. Assessora't al teu electricista sobre on comprar una bateria. La meva és una d'aquestes de corrent contínua pensada per a alimentar una alarma de botiga en cas que se'n vagi l'electricitat. Compra'n una de nova o pregunta a una botiga qui li fa el manteniment de l'alarma i segurament tindrà un sac d'aquestes bateries, el seu corresponent carregador i el fusible que necessita. Compte perquè funciona diferent que les bateries dels mòbils. La meva bateria durarà més si està sempre connectada i es descarrega en poques ocasions. Al revés que els mòbils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada