--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 11 d’octubre del 2010

Síntesi del cap de setmana

Amb una bona assistència de públic el divendres es va fer la xerrada sobre el viatge a la Baja Califòrnia. L’Anna, en Rai, en Pau i en Marc ens varen explicar la seva experiència de fer unes vacances sense deixar de palejar i fer-ho en un dels llocs més privilegiats des del punt de vista de la fauna marina. La xerrada es va fer molt amena i és un destí per tenir en compte a l’hora de planificar les vacances. La llàstima va ser que per problemes tècnics el color de les imatges va ser falsejat amb una sobresaturació, problema que va deslluir les imatges. Tot i això ens vam fer una idea molt clara de totes les riqueses d’aquesta contrada i de les dificultats que comporta el muntar una expedició com aquesta.

Dissabte es va fer la jornada de portes obertes del club Pagaia, el llevant i la pluja ens van intentar arruïnar la jornada, però els Pagaies són gent irreductible i les condicions meteorològiques han de ser molt extremes perquè s’hagin de tirar enrere. Fins i tot crec que molts d’ells es motiven més quan apareixen dificultats. L’any passat un tramuntanal no va impedir que es desenvolupés la trobada i aquest any un llevant amb onades que tenien una alçada mitjana superior als 2 metres i amb un pic de 3,3 metres (dadesde la boia de Roses) tampoc ho ha estat. Tot i que la jornada es va fer a la platja de Llançà, durant el desenvolupament de la mateixa cap dels grups de treball van resistir a la temptació de sortir mar en fora.       

Al vespre va haver-hi la conferència de Ramon Larramendi,.Va ser una mica sorprenent com el conferenciant va posar una pel·lícula i micròfon en mà, va anar desgranant tota la descripció de la gran aventura de la travessa que va posar a nivell internacional l’exploració geogràfica de les terres polars de l’Àrtic. Escoltar les explicacions d’en Ramón de tot el periple que va fer, ja no del viatge en sí, sinó dels preparatius des del moment en que apareix la idea embrionària dins del seu cap fins que inicia la primera jornada del viatge de tres anys de durada, va ser tot un plaer. Un exemple a seguir i aplicar a la vida de tots nosaltres, tant des del punt de vista filosòfic, com el metodològic a l’hora d’afrontar les problemàtiques que apareixen en el nostre dia a dia. La clau de l’èxit d’aquesta expedició es basa en tenir en compte  la cultura local que porta anys sobrevivint en aquelles condicions tan extremes i, intentar emular-la tant a l’hora de desplaçar-se, com a la d’alimentar-se o vestir-se, i també portar el ritme d’aquell lloc, sense les preses o la pressió que altres expedicions han tingut i que moltes vegades són el motiu de cometre errors fatals.
Disfruteu del temporal de llevant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada